Thursday, April 19, 2012

One step further and SEMOGA BERJAYA :)

Assalamualaikum Machinants brothers and sisters.

Someone should break the spells regarding who's gonna update this blog. So here I am .

First and for most, congratulation for our past a month achievement : SPM RESULTS , lots of tears rolled down I guess. To get 1.78 , to be announced as the best batch is such an awesome feelings. Nothing much to say : as I am so speechless with our achievements *based on our err errr achievements during trial exams : Thanks brothers sisters. Contributions dan usaha usaha yang kalian buat untuk batch. Again Congratulation. No matter how much A you obtained, eah of you have done your best and do believe everything come with hikmah.So basically, bagi aku, semua dah berjaya melalui fasa pertama bagi kehidupan yang lebih complex.

So sekarang ni jom kita kongsi kongsi rasa :)
Siapa yang tengah rasa so so confius : with lots and lots of questions dalam kepala : Siapa siapa , angkat tangan sikit?

Questions like :
Eh sebenarnya aku nak jadi apa ni?
Eh alaaa layak ke dapat scholar?
Ehh nak masuk asasi ke matriks ni?
Alaaa, aku nak jadi doktor tapi result =..=?
 and the questions might not come with accurate answers :)

Takpe. take time Machinants. This is where istikharah, heart instinct works best . Mintak pada Allah, tunjukkan jalan yang paling baik. When it comes into situations where contoh : Kau sebenarnya nak jadi doktor, tapi bila result Matriks, UPU , MARA ke JPA keluar, takde satu pun offer kau medical courses , semua offer kau engineering stuff, trust me, Allah only shows the right path for you.And when He brings you to a path , with no worries, Allah akan bawak kita go through the path. Yes, questions macam yuran mahal, and etc etc tu, jangan risau. Sometimes, sacrifices are needed to get worth result. And akan pasti bila kita dah dalam situasi tersebut : Things will get easier .

For anyone yang dah terpanggil dengan interviews bagai : Tahniah tahniah, best of luck peeps. Enjoy the precious time, seek experiences , jangan gemuruh sangat even sebenarnya gemuruh tu normal , cuba ingat balik ikrar sekolah *read with intonation.

Yakin kepada kebolehan diri sendiri.

and no matter what you're going to do :

Kami berjanji akan menjadi insan yang berguna pada agama, bangsa dan negara.

kalau kita review balik, dulu masa sekolah kita tahu cakap je, ikut je prefect cakap kat depan, same intonation, angkat tangan , turun tangan and things go merry go round.Cuba review balik, ikrar bukan setakat tu :)

Jadi I am not going to write even longer, so goodluck, yang nak fly : silakan. Yang nak make way ke Matriks semua : Good luck. Jangan lupa update korang akan kemana lepas ni, make the Deus Ex Machina facebook group as a great medium untuk kita keep touched sampai bila bila.

Jaga diri Machinants and here a nasyid with a lyric, yet so so meaningful :)

video


Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa

Sudah bertahun lama *mungkin belum sampai bertahun : tapi akan jadi bertahun kan?
Kita tidak lagi bersua
Hanya tinggal kenangan
Yang tak mungkin kita lupa

Kirimkan khabar selalu
Seiringan hembusan bayu
Sekadar pengubat rasa rindu dikalbu

Pantas masa berlalu
Meninggalkan kita semua
Tanpa disedari bertambahlah usia kita

Potret lama masih kusimpan
Kubingkaikan kenangan
Hingga terkadangku
Tersenyum sendirian

Oh perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapanku kau kan bahagia selalu

Padaku engkau penghibur duka
Pengubat hati resah kecewa
Dikala malamku kau bawa cahaya

Antara kita tiada rahsia
Susah dan senang tetap bersama
Terpatri namamu
Kau takkan kulupa

Perjalanan kita masih jauh
Jalanan berliku akan kita tempuh
Imbaslah kenangan semalam jadi azimat
Penguat semangat menempuh masa hadapan
Harapan ku kau kan bahagia selalu

Sematkanlah bingkisan rindu dikalbu

No comments: