Tuesday, March 06, 2012

Memory Lane

Assalamualaikum. Haa, act . Macam tak ada motif je aku tulis benda ni. Tapi tak kira la, nak juga tulis. Teheee.  Okay, memandangkan lagi berapa hari je lagi kita nak ambil result SIJIL PELAJARAN MALAYSIA yang kita ambil tahun 2011 . Aku nak masuk balik memory lane kita sepanjang 2011 tu sampai la habis paper SPM yang terakhir :) *yang kita buat bersama :)


JANUARI


Haa, bulan Januari, apa je kita ada. Yang aku ingat kita ada Mini Merentas Desa, Pra Merentas Desa, dengan Talk with Dr.Mahatir dekat UTEM :) Tak lupa juga kita diagnostik :3


Ni masa Mini Merentas desa kan ?
Raihan, pinjam muka kau :3
Haa, ni talk dekat UTEM:)



FEBRUARI
Bulan ni kalau tak salah aku kita dikehendaki menyiapkan projek RnD kita kan kann ? *Haa, ayat aku berbunga gilaa. Plus kalau tak silap masa ni juga HKSBP untuk hoki :)

 Guys menang 2nd place kan.

MARCH
Bulan tiga dah pun, yang aku ingat masa ni ada Menyuarat PIBG,Hari Usahawan dan Karnival Inovasi. 3 events dalam satu hari. Kabut je masing masing kan. The next day if i'm not mistaken la was Asrama terbuka . And bulan ni juga terjadinya kes FOOD POISONING yang 200 lebih manusia kena. Dan DM pun kena sita :)



APRIL
April, aku rasa tak banyak benda pun jadi sangat. Just ada pertandingan kawad KRS yang sekolah kita johan. Ecece, tengok la komander dia kan. Class gitu. Haha. And kita ada Mid year for SBP. Ops, and majlis anugerah cemerlang :)
Maaf la, aku tak jumpa pic budak lelaki :3

MAY
Haa, dah bulan 5 pun. Setengah tahun kita bersekolah :) Bulan ni mcm byk kita buat sama sama. Ingat tak kita organize big event bulan ni. TEACHER'S DAY . Dah la masa tu kita tengah MID kan kann. Tapi result was awesome bila semua puas. Nak nak, that was the first time Cikgu Sharif ikot tema. Arabic :) Semua tak tido malam sebab semangat buat preparation bagai .



Tak lupa juga
http://www.youtube.com/watch?v=A1eTkK0XmXQ
*Video hari guru, maaflaa, lambat nak upload.Aku tinggal link je:3
Dan, aku tak jumpa video korang buat persembahan tu :(



JUNE
Cuti semester kan kita masa ni, dan kita kena balik awal sebab ada pecutan ilmu. And the subject was Mathmode petang tu. Haha, semua rushing je balik kan. Naa, masa ni semua dah buzy nak prepare untuk SPM. Tapi latihan rumah sukan plus sukantara pulak menyibuk nyibuk kacau kan :P


JULY
Oh yeah, it's come to JULY. Kemuncak untuk sukantara tu semua, HARI SUKAN dan LARIAN SATU MALAYSIA. Haa, masa ni ingat tak kita satu sekolah kena baca yassin buat pendinding. Lama gila sampai pukul berapa tah baru boleh masuk dorm. Oh mann, Haha. Bulan ni juga kita ada Mowk interview dengan alumni :) Time ni juga ada program pertukaran budak Teknik Mad Zin. Hari Koku, dan Acara Makan Beradab. Tak lupa,kita dikejutkan dengan berita sedih kawan kita. :/


AUGUST
Oh yeah, we became more serius dalam bulan ni sebab nak trial dah kann ? SBP pulak tuh. And it's Ramadhan. Kita exam dalam bulan puasa. Best kann. Masa ni banyak kelas and ceramah Matrik.

Haha, tade caption :3



SEPTEMBER
Naa, raya dan raya tapi kita mcam tak raya je la kan. Masa ni dah sibuk dengan Trial Negeri Melaka pulak dah. Macam macam kelas dah mula. There's goes Anugerah Hem dan Solat hajat F3 dan F5 masa ni . And sambutan hari raya dan Merdeka.



OCTOBER
Bulan sepuluh buzy dengan kelas dan kelas, dengan program yang macam macam lagi untuk yang top 10 dan yang bottom 25 kan. Haa, tak lupa juga kita graduate masa ni. :)





NOVEMBER 
November dah pun. Haa, even dah dekat nak SPM pun still ada event lagi kan. Hari Villa dan Jamuan Rumah sukan .Masa ni pun kita dah buzy kemas kemas kelas kan. And the big day was 14 NOVEMBER 2011. SPM 2011.




And there was before kita semua amik SPM :)

Makan makan dengan Cikgu Faezah masa SPM:)



DECEMBER
Naa, aku skip je la ea. Semua masa ni Alhamdulillah da selamat jawab semua paper. Dan hari yang dinanti nanti kan pun tiba. *POYO.Booo. VAR FARVEL DINNER :)


At last,penat aku.HAHA. sorry siapa yang rasa pic dia tak ada. Aku pick randomly. So, guys, no matter what,doakan kejayaan kita bersama untuk result yang tak sampai beberapa hari je lagi ni. Simpan semua kenangan kita 5 tahun or 2 tahun dalam kotak minda kita.Mana tahu , 10 atau 5 tahun lagi kita jumpa, still boleh bercerita pasal zaman highschool kita kan . Batch DEUS EX MACHINA. Kat sini juga, aku nak minta maaf kalau ada silap dan salah. Mari sama sama doakan kejayaan kita satu batch. Amin. InsyaAllah .

Goodluck Machinant. :)







4 comments:

Anis Najwa Nazari said...

AKU JUGAK YANG OSEM. HAHA RINDU MACHINANTS. :d

wawa said...

Awat lak kau yang osem ?

Mish RoVeLeTte said...

rindu sekolah beb :) nak nangis tgk batch kita nie .

saljihitam said...

rindu zaman sekolah. wuwuwuu~