Tuesday, December 28, 2010

sayang sekolah tak ?

salam . hello kawan kawan . school's gonna start in a week . less than a week actually . and this would be my last time saying those words . our last time . kali terakhir untuk kita cakap frasa , KEMBALI KE SEKOLAH . and that is why aku rasa , eloklah kalau kita semua ambil feel sekolah semula . hehe . kawan kawan , kalau orang kutuk kutuk hak korang , barang korang , family korang , aweks aweks korang ke , korang marah tak ? kalau aku , haruslah terbakar rasanya . kawan kawan , sedar tak , sbpi selandar tu sekolah kita . hak kita . aku cukup lah bengang kalau ada orang cuba buruk kan sekolah kita . tapi kadang kadang aku rasa kita ada sedikit silap jugak . tahu apa ? KITA SENDIRI BURUKKAN SEKOLAH SENDIRI . kita bukak pekung kat dada . kita cakap kat orang  sekolah kita buruk . orang lain pulak bukan tahu pasal sekolah kita , terus bawak cerita sampai ke mana mana entah . lepas tu kita cakap orang burukkan sekolah kita pulak , padahal bendanya datang dari kita . aku tahu , ramai antara kita ada je rasa tak puas hati dengan sekolah tu haa , tapi next time aku rasa , jangan sampai hal tu orang luar pun tahu laa . kalau ada problem , jumpa dengan ketua ketua kita ke . luahkan kat diorang or something . kalau tak nak pun , simpan lah elok elok . cerita kat Allah , he's listening for sure . 24/7 . SPM bukan main main ye . hmm , pernah tak korang terfikir untuk actually nama sekolah kita duduknya satu level dengan sekolah sekolah top yang lain ? aku tak nak lah sebut nama sekolah apa , tapi kita semua tahu kot kan ? aku tahu , SPM ni kira dah perang kita bersendirian . tapi victory is much sweeter when it is shared . kalau ramai ramai naik , lagi best kan ? at least , we can prove all that bad talks about us wrong . cakap memang senang . that is why , aku mintak untuk semua ahli sbpis' batch 0711 untuk sama sama saling bantu membantu dalam hal akademik . hal lain aku takmau campur , tapi be professional jom . personal stuff letak tepi sekejap . please . please . please . kawan kawan . jom !

1 comment:

Diba Chan said...

blupp. ciap miap. baiklah puan !